Ученици организираха концерт в помощ на Веско Стоянов, събраха 819 лв. /снимки/

Танцьорите от СОУ “Отец Паисий”

Добрината е заразителна! И тя напук на всичко продължава да съществува в сърцата и душите на младите хора. В това се убедиха присъстващите на благотворителния концерт в подкрепа на осмокласника Веселин Стоянов на 3 юни в читалище-паметник „Отец Паисий”.
Както е известно, Веско страда от мускулна дистрофия /Синдрома на Дюшен/, а тази пролет се организираха няколко прояви, в които съпричастността към неговата съдба засвидетелстваха мнозина самоковци.
Във вторник в читалището обаче станахме свидетели на истински социален феномен – деца помагат на деца. Съучениците на Веско от осми клас на СОУ „Отец Паисий” се нагърбиха изцяло с организацията на благотворителен концерт, средствата от който да бъдат дарени на нуждаещия се младеж. Организаторите бяха събрали пъстра палитра от таланти от общината, които силно зарадваха присъстващия на събитието Веско и неговата майка Емилия.
От сцената на читалището блесна за пореден път мажоретният състав с ръководител Теменужка Янкова. Изявиха се и представителки на танцово студио „Кати” с ръководител Катрин Митева. Те изправиха на крака мнозина, след като в края на едно от изпълненията си вдигнаха гордо голям трибагреник.

Младата учителка в СОУ „Отец Паисий” Мая Стоянова също прегърна идеята на възпитаниците си и превъзмогна притеснението си от изяви пред публика. Г-жа Стоянова показа нов, неподозиран талант – с вокалните си изпълнения омая публиката. Нейна голяма фенка се оказа малката чаровница Маргаритка Бочева, която не спираше да се забавлява по време на песните, а накрая връчи на изпълнителката и красив букет. Самата Маргаритка предизвика възторжени овации с песни на български и италиански.

Мая Стоянова
Маргаритка Бочева

Китарен ансамбъл „Акустика” с ръководител Христо Христов, учител в „Отец Паисий”, подкрепи инициаторите с няколко хубави мелодии. Особено мили емоции предизвика вокално-инструменталното изпълнение на състава на песента „Да протегнем на някой ръка” на Росица Кирилова.

Александър Веждаров, Божидара Трохарова и Амун Назим

Ярко изпъкна малката Даная Ласкина. Талантливото дете рецитира цялото стихотворение на Христо Ботев „Хаджи Димитър”, с което просълзи зрителите и слушателите.

Даная Ласкина

Детският танцов състав „Палакарийче” с ръководител Росица Павлова към читалище „Христо Ботев” в Райово пък изви буйни танци на паркета и прехласна мало и голямо.

Детски танцов състав “Палакарийче”

Симона Благоева, ученичка в училището, представи съчетание по спортна аеробика. Симона, която се състезава за клуб от Хасково, в края на юни ще участва в надпревара за Световната купа в Мексико.
Голямо израстване демонстрираха и изпълнителите от вокалния и от танцовия състав към училището с ръководител Силвия Ненова. Учениците от групите бяха пременени в красиви национални облекла.

Певиците от СОУ „Отец Паисий”

Участниците в концерта подадоха ръка на благородното начинание на младите хора от „Отец Паисий” и показаха мощната сила на единението.
Водещи бяха Денис Георгиев и Диана Йовичина. Салонът на читалището беше пълен с ученици и преподаватели от училището. Тук бе и директорката Лиляна Минкова. Имаше и много гости.

Делян Василев

Денис Георгиев и Диана Йовичина

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*