Други, Новини, Спорт

Ученици от ОПУ „Неофит Рилски” – „сребърни” на областното по тенис на маса

Момичетата от ОПУ „Неофит Рилски” завоюваха сребърните медали на областното ученическо първенство по тенис на маса, състояло се в събота, на 15 март в Ихтиман. Нашите представители в категория 5-7 клас, ръководени от преподавателките в училището Иванка Николова и Кристина Чулкова, се представиха отлично и отстъпиха единствено на връстничките си от Златица. Сребърни медалистки станаха Виолета Петрова, Теменужка Николова, Соня Янкова и Рени Методиева.
Момчетата също защитиха достойно името на училището си и на Самоков, финиширайки на трето място. Трети се класираха и девойките /8-10 клас/. Извън призовата тройка останаха единствено юношите /8-10 клас/.
В състезанието участваха отбори от Ихтиман, Ботевград, Правец, Копривщица, Долна баня, Златица, Костинброд, Сливница и Божурище. Освен в „Н. Рилски”, състезателите ни се подготвят и в Младежкия дом, при треньора на клуба по тенис на маса Валери Пенчев.
Ето и съставите на останалите отбори: момчета /5-7 кл./: Симеон Симеонов, Методи Живков, Крум Димитров, Радостин Георгиев; девойки /8-10 кл./: Йорданка Рангелова, Бойка Зоранова, Зоя Димчова, Емилия Манчева; юноши /8-10 кл./: Румен Руменов, Димитър Димитров, Евгени Милчов, Янко Янков.
В началото на март, също в Ихтиман, представители на училището спечелиха и сребърните медали на областното първенство по бадминтон при момчетата, момичетата и девойките. На 29 март пък на нашите представители им предстои участие в областното състезание по футбол за момчета 5-7 клас в Елин Пелин.

Leave a Reply