Ученици от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” почетоха жъртвите на пътя, раздаваха „Десетте Божи заповеди“ за шофьори

Участници в групите по безопасност на движението и „Млад огнеборец” в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” почетоха 20 ноември – Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия, на 18 ноември.
„Всяка седмица по пътищата на страната десетки граждани на България приключват своя жизнен път или биват осакатявани. Трябва да осъзнаем и да помним, че опасностите по пътищата не са природно бедствие, което не може да бъде спряно. Необходими са ни повече толерантност, уважение, предвидливост и споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безсмислени нещастия”, каза зам.-директорът Христоско Чамов.
Учениците получиха светлоотразителни мечета, които да прикачат към раничките си. След това, с помощта на началника на КАТ Георги Елин, и облекли светлоотразителни жилетки, децата раздаваха брошури с новите „Десет Божи заповеди” на преминаващите около училището, по ул. „Македония”, шофьори. Част от тези „заповеди” гласяха: закриляй по-уязвимия на пътя; бъди отговорен към другите; колите не бива да са за теб израз на сила и власт и повод за грях; с доброта убеждавай хората да не шофират, когато не са в състояние да го правят.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*