Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” откриха Седмицата на четенето

Ученици в групите по целодневно обучение на 1-б, 2-а и 2-б клас с учители Ренета Белчинска, Веселка Терезова и Лидия Найденова при ОУ „Св. св. Кирил и Методий” откриха на 22 октомври с четене на творби на италианския писател Джани Родари обявената от Министерството на образованието Седмица на четенето /22 – 26 октомври/.
Децата и техните преподаватели бяха озаглавили проявата си „Приказки по телефона” на името на една от книгите с кратки и забавни приказки на Родари, от чието рождение ден по-късно – на 23 октомври, се навършиха 98 години.
„Той отдавна не е между живите, но неговите весели стихчета, приказки и романи още живеят и дълго ще бъдат четени и обичани от децата по света”, подчертаха организаторите. Писателят ще се запомни и със своите стихове. Част от тях – от стихосбирката „Небето е на всички”, бяха рецитирани от самоковските малчугани. Учителката по математика и физика Даниела Макова също стана част от празника, като запозна малчуганите с „Училището на големите”.
Накрая децата проявиха фантазия и въображение, като сами измисляха импровизирани истории с помощта на „вълшебни кубове”. Те изпяха и тематични песнички.
Всички присъстващи получиха ръчно изработени книгоразделители.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*