Новини, Образование

Ученици от ОУ „Христо Максимов” се врекоха в любов на Самоков чрез снимки

За втора поредна година учители и ученици от ОУ „Христо Максимов” работят по проект „Твоят час”. На младите хора е дадена възможността да членуват в разнообразни групи по интереси или за ученици със затруднения в обучението. Интересът е голям, заниманията са полезни, а доставят и удоволствие.
Групата „Фотография и графичен дизайн” е позната с изявите си и с публикациите на страницата „Самоков – магичен и обичан” във Фейсбук. Архивът на страницата съхранява много снимки, видео и колажи на участниците и тяхната ръководителка Боряна Спасова. Можете да ги видите из града – да снимат забележителности, да правят фотосесии или да рисуват табла с усмихнати човечета, за да радват нашите съграждани и гостите им.
На 10 март членовете на групата експонираха изложба във фоайето на училището под надслов: „Самоков – пролет, лято, есен и зима”. Младите фотографи цитираха мъдри мисли, а Маргарита Бочева – също член на групата, изпълни песен за Самоков. Гостите – ученици от I до VI клас, слушаха приказка за красотата на различните сезони и гледаха видео, представящо прекрасния ни град в пролетни, летни, есенни и зимни одежди. Музикален фон бяха „Годишните времена” на Вивалди.
Директорката Антоанета Николова поздрави участниците и връчи грамоти на учениците, изготвили най-добрите колажи за изложбата.

Leave a Reply