Ученици от ОУ “Христо Максимов” с акция по случай Деня на Земята

Във време на глобални промени и тревожни новини относно състоянието на нашата планета ученици от прогимназиален курс на ОУ “Христо Максимов” изразиха своята гражданска позиция в своеобразен протест срещу унищожаването на природата, отбелязвайки Деня на майката Земя в парк “Крайискърец” ден по-рано – на 21 април, събота. Децата изписаха и изрисуваха зелени балони с послания за опазване на планетата ни. С част от балоните те окичиха зелен храст в парка, а останалите подариха на случайни минувачи, като акцентираха върху ролята на човечеството и по-специално на всеки от нас за разумно използване на природните блага и самооценка на собствените ни действия. Хората бяха приятно изненадани от инициативата на децата и я подкрепиха.
Целта на Международния ден на Земята е да способства за опазване на съществуващото природно разнообразие и постигането на баланс между човека и природата, поддържане на справедливо равновесие между икономическите, социалните и екологическите нужди, както и борба с пренебрежителното отношение към природните ресурси и екосистеми.
Тазгодишната тема “Свят без замърсяване с пластмаси” е избрана, за да насочи вниманието към цялостна промяна на нагласата и отношението към пластмасите. Стремежът е значително намаляване на замърсяването с пластмаси и увеличаване на усилията за премахване на пластмасите за еднократна употреба в световен мащаб.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*