Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров” се готвят за национално състезание

Над 80 ученика от ПТГ „Никола Вапцаров” бяха обучени за участие в националното състезание „Виртуално предприятие 2014 г.”. Гост-лектор на учащите се 11- и 12-класници от паралелките „Икономика и мениджмънт” и „Банково дело” бе националният координатор на програмата Джеймс Йоловски. Самият форум бе с практическа насоченост и се организира съвместно с фондация „Джуниър Ачийвмънт”.
„Състезанието представлява компютърна симулация, в която учениците поемат управлението на свое собствено предприятие. Младежите подават решения в различна икономика и създават нов продукт, който трябва да управляват, за да постигнат целта си – печалбата. Чрез тази програма те се запознават практически и с много от теоретичните дисциплини, като счетоводство, икономика, маркетинг, мениджмънт и др.”, коментира преподавателката по предметите с икономическа насоченост и главен ръководител на проект в Техническата гимназия Биляна Стамова.
Преди самия турнир се решава тест. След успешното му решаване учениците получават сертификат за отговорен бизнес от инициативата „Социални иновации”. Конкуренти на нашите представители ще бъдат техни връстници от градове като София, Пловдив и пр.
Престижната надпревара е част от календара на просветното министерство и има статут на национална олимпиада по икономика.
Предстоящото участие във форума ще бъде четвърто поредно за учениците от „Н. Вапцаров”. Досега в подобни надпревари те са излъчили няколко национални финалисти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*