Ученици от ПТГ „Никола Вапцаров” сред най-добрите в страната

Общо 12 учебни компании от Самоков, София, Бургас, Пловдив, Благоевград, Пазардик, Велинград, Търговище и Русе участваха в първия уъркшоп, състоял се на 12 и 13 януари в София Тех Парк.
Учебната компания от Самоков – „La Curve Doll“ с ръководител Цветелина Николова от ПТГ „Никола Вапцаров”, е съставена от 12 ученици от 11-в клас, които се изявяват като акционери с предмет на дейност моден дизайн на дрехи за тийнейджъри. На заседание акционерите решиха в обучението в столицата да участват Ася Георгиева и Велислава Кирилова.
Дизайнерското мислене поставя в центъра на работата опита и преживяванията на потребителите. Изисква се творчески подход при търсенето на идеи, анализа и подбора на решения.
По време на обучението младежите бяха посетени от журналисти от различни страни на Европа, отразяващи Българското европредседателство, и от членовете на Обществения съвет за Европредседателството. Чуждестранните журналисти проявиха интерес към националните политики в областта на младежкото предприемачество като ключов фактор, според препоръките на Европейския съюз, за успешно икономическо развитие.
Участието в обучението бе изключително полезно за доусъвършенстване на продукта и дейността на самоковската учебна компания, на която й предстоят много участия в изложения и състезания.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*