Новини, Образование

Ученици от ПТГ „Н. Вапцаров” станаха мениджъри на „Сименс” и „Бош”

Общо 16 ученици от икономическите паралелки с учители Биляна Стамова и Цветелина Николова от ПТГ „Никола Вапцаров” бяха избрани и одобрени за участие в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” „Мениджър за един ден”. Начинанието бе на 17 ноември – по време на Световната седмица по предприемачество. 14 от допуснатите кандидати поеха „кормилото” на българските подразделения на световноизвестни фирми като „Сименс”, “Овергаз” и „Роберт Бош”, на Централния държавен архив, Държавна агенция „Архиви” и др.
„Мениджърите”, чиито нови ангажименти на 17 ноември щяха да са в София, бяха приветствани на откриването в „София тех парк” от кметицата на столицата – нашата землячка Йорданка Фандъкова, от изпълнителния директор на българския „Джуниър Ачийвмънт” Милена Стойчева, както и от Анна-Мари Виламовска – секретар по иновации и здравна политика към екипа на президента Росен Плевнелиев, под чийто патронаж е и самата инициатива.
Общо 947 ученици и студенти станаха мениджъри за един ден в 355 български и международни компании и държавни институции в 73 населени места. Инициативата дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им накъде да насочат бъдещето си професионално развитие.

Делян Василев

Leave a Reply