Ученици от ПТГ „Н. Вапцаров” станаха мениджъри на „Сименс” и „Бош”

Общо 16 ученици от икономическите паралелки с учители Биляна Стамова и Цветелина Николова от ПТГ „Никола Вапцаров” бяха избрани и одобрени за участие в националната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт” „Мениджър за един ден”. Начинанието бе на 17 ноември – по време на Световната седмица по предприемачество. 14 от допуснатите кандидати поеха „кормилото” на българските подразделения на световноизвестни фирми като „Сименс”, „Овергаз“ и „Роберт Бош”, на Централния държавен архив, Държавна агенция „Архиви” и др.
„Мениджърите”, чиито нови ангажименти на 17 ноември щяха да са в София, бяха приветствани на откриването в „София тех парк” от кметицата на столицата – нашата землячка Йорданка Фандъкова, от изпълнителния директор на българския „Джуниър Ачийвмънт” Милена Стойчева, както и от Анна-Мари Виламовска – секретар по иновации и здравна политика към екипа на президента Росен Плевнелиев, под чийто патронаж е и самата инициатива.
Общо 947 ученици и студенти станаха мениджъри за един ден в 355 български и международни компании и държавни институции в 73 населени места. Инициативата дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им накъде да насочат бъдещето си професионално развитие.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*