Новини

Ученици от СУ “Никола Велчев” с четири награди от конкурса “Куба – далечна и близка”

Възпитаници на СУ „Никола Велчев” спечелиха четири награди от националния конкурс „Куба – далечна и близка”, организиран от Асоциацията за приятелство „България – Куба”, професионалните съюзи на учителите, журналистите и писателите, Националния дворец на децата и БАС със съдействието на посолството на Куба в София и Министерството на образованието и науката.
Петокласничката Христина Джупанова бе класирана на призовото второ място за мултимедийната си презентация в раздела за ученици от 5 до 8 клас. Съученичката й Стефания Дойнова, Костантина Василева от 6 клас и Янка Чолакова от 8 клас пък заслужиха поощрителни награди за творческите си разработки.
Отличилите се ученици бяха наградени лично от посланик Каридад Ямира Куето Милиан на церемония в Националния дворец на децата в София на 26 юни в присъствието на ръководителката на самоковските ученици Силвана Оцетова и на директорката на училището Светла Костова.
В емоционално обръщение Куето Милиан изрази дълбокото си вълнение от факта, че толкова много деца и младежи от цяла България са посветили усилия и любов на Куба. Сред всички участващи учебни заведения пък именно учениците от СУ „Н. Велчев” получиха най-много отличия.
Темата на тазгодишното издание на конкурса бе: „Куба – 60 години социален и духовен възход: 1959 – 2019”. Целта на организаторите е била възможно най-много млади хора да научат повече за Куба и за връзките между двата народа.

Leave a Reply