Ученици от СУ „Отец Паисий” се състезаваха на ски в Боровец

Финалното състезание по гигантски слалом за учениците от СУ „Отец Паисий”, участници в три групи по проект „Твоят час”, се състоя в сряда, 8 февруари, в долната част на писта „Иглика” в Боровец. Ентусиазираните и развълнувани малчугани изробваха възможностите си по трасето, подготвено със съдействието на „Бороспорт”, а накрая получиха специални грамоти и подаръци – шапки и ръкавици. Спусканията на своите деца проследиха на живо и не малко родители.
В надпреварата участваха общо 42 деца от групите на ръководителите Данче Кочова, Десислава Христова и Татяна Копаранова. Една част от малките скиори пък се докосваха за първи път до ски спорта на практика.
След състезанието учениците участваха в тематична викторина в панорамния бар на хотел „Самоков”, като показаха придобитите знания в сферата на спорта в теоретичните часове по проекта.
Сред присъстващите бяха директорът на училището Лиляна Минкова, зам.-кметът Люба Кленова, началникът на Регионалното управление по образованието в Софийска област Христо Андреев, началникът на отдел към РУО Илонка Славчева, гл. специалист в РУО Полина Димитрова и изпълнителният директор на „Бороспорт” Георги Кочов.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*