Култура, Новини, Образование

Ученици представиха театър в Сарафската къща

Снимка: un-kirilimetodi.eu, архив.

„Ние сме единственото основно училище в общината, което работи по програма “УСПЕХ”, заяви не без гордост Георги Панев, директорът на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, на 17 май в Сарафската къща, където детският театрален състав на учебното заведение представи спектакъл.
Ученическият клуб „Родолюбие” под ръководството на преподавателката Рени Малчева има много интересни прояви. В случая изненада поднесоха 10-годишните ученици от 3-а клас с ръководител г-жа Околска. Малките актьори в детския театър са се потрудили доста, за са сътворят пред публика истински спектакъл. Избрали са темата му – „Криворазбраната цивилизация”. Името и част от действието са от Добри Войниковото произведение. Разбира се, и острата критика на криворазбраната цивилизация. Но чрез Вазовото „Отечество” и чрез „срещата” на Иван Вазов и Алеко Константинов в края на представлението се подчертава патриотичната идея – гордостта ни, че сме българи.
Много емоции имаше, много аплодисменти!… Сърдечни поздравления заслужиха малките артисти от кмета Владимир Георгиев, директора Панев, от своята учителка, от родителите, както и от ръководителката на театралната къща в София, осигурила чудесните костюми. Гостенката дори отправи покана към учениците-артисти да участват в представлението на “УСПЕХ” в столицата, което би било заслужена оценка за труда и представянето им.

Евгения Попова

Leave a Reply