История, Култура, Новини, Образование

Ученици-родолюбци

Учениците от клуб ”Родолюбие” при ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, участници в проект “Успех” на просветното министерство, посетиха на 17 февруари общинската библиотека “Паисий Хилендарски”.
Ръководител на проекта е преподавателката по история в училището Рени Малчева, а мотото е “Да направим училището привлекателно за младите хора”. Средства осигурява оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.
Целта е младите хора да се запознаят с културните обекти и местната история и да се изградят като личности, които обичат родния си край.
В компютърната зала гл. библиотекар Албена Ихтиманска запозна учениците с дейността на библиотеката, със сайта й и поясни как могат да се търсят материали по дадена тема. Всеки ученик имаше и възможност да използва компютър.
На учениците бяха показани и книги за Самоков и района, написани от краеведи и историци. Всеки можеше да разгърне тези книги и да разбере богатството на материалите за родния кай. На всеки ученик бяха подарени и кратки биографични данни за известни личности от Самоков.
Г-жа Малчева благодари за любезното посрещане. Ученици и библиотечни работници си обещаха още полезни съвместни изяви.

Leave a Reply