Новини, Образование

Ученици сътвориха… горички

По случай Деня на Земята ученици от Професионалната гимназия по туризъм залесиха в края на април двора на училището. Засадени бяха сребролистен явор, смърч, ела, бял бор, бреза, акация, липа, декоративна плачеща върба, конски кестен, върба, трендафил, роза, люляк, арония, афъзка.
Младите хора се зарекоха и да опазват и поддържат фиданките. Дори бе изготвен график за поливане на растенията. Предстои да се изработят табели с информация за всеки растителен вид.
Всички момичета и момчета заслужиха благодарност за чудесно свършената работа.
Начинанието бе дело на участниците в клубовете “Природолюбител” и “Да си направим ботаническа градина” и се осъществи в изпълнение на проект “Да направим привлекателно училището за младите хора” /№ BG051Р0001-42.05/.

Михаил Михайлов

ХХХ

Учениците от клуб „Природолюбител” към ОУ ”Св. св. Кирил и Методий” с ръководител Диана Карабожилова засадиха цяла горичка от 17 широколистни дръвчета в двора на училището. Дръвчетата са предоставени от самоковското държавно горско стопанство, за което учениците благодариха на г-н Палакарски и г-жа Валявичарска.
Клубът работи по програма „УСПЕХ” към просветното министерство. Програмата се финансира от ОП ”Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд. Предвижда се в близко време клубът да осъществи и други полезни начинания.

Leave a Reply