Ученици сътвориха кулинарни шедьоври с картофи собствено производство

Участниците в четирите полуинтернатни групи в СОУ „Отец Паисий” организираха кулинарна изложба с типичния за Самоков хранителен продукт – картофа. Гости на младите готвачи на 20 март бяха ученици от 4-г клас с ръководител Галина Николова към НУ „Станислав Доспевски”.
На трапезата домакините бяха представили ястия, сътворени с голяма фантазия и кулинарни познания – картофен таралеж, картофена костенурка, картофена солена торта, огретен, чипс, пържени картофи със сирене… Помагачи на учениците в процеса на готвене в специално пригоденото кухненско помещение на четвъртия етаж в училището са били ръководителките на групите – Десислава Христова, Екатерина Попова, Славейка Будинова и Татяна Копаранова.
Любопитното е, че картофите са посадени през май миналата година от деца от двете училища в биоградината в двора на „Отец Паисий”. Директорката Лиляна Минкова обеща на младежите да посетят фермата за щрауси в Долна баня, където да отнесат обелките от хранителния продукт. Учениците обаче трябва още да се потрудят в „унищожаването” на хранителните запаси, тъй като наесен реколтата е била много добра.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*