Новини, Шарен свят

Ученици сътвориха уникални шоколадови фигурки и бижута

Днес в сладкарница „Захарно петле” бяха излъчени победителите в най-вкусния конкурс на самоковска земя „Шокостайлинг – лукс от най-висока класа” за изработване на шоколадови фигурки, организиран от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни със секретар Бойка Буранова.
Отличените участници в стартиралия през миналия месец конкурс се събраха в сладкарницата на ул. „Рилска малина” и в рамките на един час се забавляваха, твориха и хапнаха шоколадови изделия. Голяма помощ днес, както и в рамките на цялата проява, оказа благотворителката Снежана Кибарова от СД „Захарно петле – Кибарови и сие”. Тя разведе развълнуваните подрастващи из сладкарския цех и ги запозна с технологиите за направа на вкуснотиите от витрините на заведението.
„Всички деца са вложили много усилия и въображение при направата на фигурките вкъщи”, похвали участниците Б. Буранова. Тя поясни, че целта е била да се представи шоколадът като антипод на наркотиците и на всекидневното напрежение. И наистина, усмивките по лицата на децата говориха красноречиво за успешната мисия на комисията.
Разбира се, като при всеки конкурс, и този имаше своите победители. Призът „Шоколадова кралица” заслужи Ивайла Ахчийска, а шоколадови принц и принцеса станаха Георги Караиванов и Мария Иванова.

Leave a Reply