Здраве, Новини, Образование

Ученици с големи сърца събраха 10 000 лв. за лечението на Калин Иванов

Млади добротворци и майката на Калин Иванов – Галина

Както „Приятел” вече съобщи, общо около 50 000 лв. са събрани на банковата сметка на Галина Иванова – майка на 16-годишния ученик Калин Иванов, който в началото на месеца бе диагностициран със злокачествен меланом на клепача. Самоковци се обединиха сякаш по-силно от всякога в усилията си да помогнат на лъчезарното момче да запази здравето и живота си. Немалка сума дариха бизнесмени, общественици, а според възможностите си и стотици и хиляди жители на общината и техни гости.
Една пета от насъбралата се до момента сума – 9812 лв., бе дарена вследствие на инициативността на ученици от СУ „Отец Паисий”, които се самоорганизираха и поставиха близо 50 кутии из търговски обекти в Самоков, Боровец и селата Белчин, Доспей, Клисура, Маджаре, Говедарци, Рельово, Райово, Продановци и Драгушиново. Само за пет работни дни – между 17 и 21 октомври, добротворците усетиха подкрепата на обществото. В края на периода те преброиха общо 9812 лв. в кутиите, като парите вече са преведени по банковата сметка на Галина Иванова в Пощенска банка.
В такива моменти нека да си припомним максимата, че Господ няма да ни изправи пред препятствия, които не можем да преодолеем. И въпреки витаещите критики към подрастващото поколение изглежда, че поне в Самоков можем да гледаме към бъдещето малко по-спокойно и по-уверено.

Leave a Reply