Новини, Образование

Ученици участваха в „Маратон на четенето”

Второкласници гостуваха на 16 април в Детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”, за да участват в „Маратон на четенето”, който тази година е посветен на 230-годишнината от рождението на детския писател Якоб Грим.
Малчуганите от 2-г клас с ръководител Светла Зографска от НУ „Станислав Доспевски” четоха любими стихотворения, а библиотекарката Нели Ковачка им бе приготвила и стихове от български писатели.
По-късно пък второкласници с ръководители Румяна Павлова и Любомира Тинчева от ОУ „Христо Максимов” четоха тук любими приказки от братя Грим, а след това участваха и в тематичен тест, с който се справиха, по думите на Ковачка, много добре. Накрая малките ученици редиха пъзели с илюстрации от приказките на немските братя, разгадаваха от коя творба е въпросната картина и я преразказваха.
Прочетените творби на Чудомир в Туристическия информационен център в същия ден пък предизвикаха спонтанен смях сред ученици от СОУ ”Отец Паисий”. Тук бяха и преподавателката Емилия Бонева, и служителки от библиотеката.

Leave a Reply