Култура, Новини, Образование

Ученици честваха Петя Дубарова

50 години от рождението на поетесата Петя Дубарова бяха чествани в Общинска библиотека “Паисий Хилендарски” на 25 април. Инициативата бе съвместна с ОУ “Христо Максимов” и се вписа в изявите по случай априлския “Маратон на четенето”.
“Най-младата сред големите творци на България” – така определят Дубарова литературните специалисти. Поетесата е родена на 25 април 1962 г. в Бургас. Започва да пише от малка, а талантът й е изключително обещаващ. Самоубива се на 3 декември 1979 г., едва 17-годишна.
На честването прозвучаха рецитал по стихове на Петя Дубарова и спомени за нея. Чрез мултимедия бяха проследени краткият й житейски път и забележителното й творчество. В представянето бяха включени и песни по нейни стихове, както и откъс от филма “Трампа”, в който Петя играе самата себе си.
Залата бе изпълнена с ученици на различна възраст, много от които може би за пръв път чуха свежите и мелодични стихове на поетесата, писани от нея като ученичка. Програмата бе подготвена със съдействието на преподавателките Антоанета Антонова и Ренета Павлова.

Емилия Станоева

Leave a Reply