Ученически конкурси по случай 1 ноември – „Мисия будител” и „Будителят си ти”

Областната администрация на Софийска област организира конкурс за есе и рисунка за ученици, посветен на 1 ноември – Деня на народните будители.
В конкурса за рисунка могат да участват ученици от 1 до 4 клас.
В конкурса за есе на тема „Мисия будител” участие могат да вземат ученици от 5 до 11 клас.
Предвидени са по три награди във възрастовите групи: 1-4 клас, 5-7 клас, 8-11 клас. Ще има и специални награди за есе и за рисунка, както и награда за най-добре представилото се училище.
Творбите трябва да се изпратят най-късно до 15 октомври 2018 г. на адрес: press@sofoblast.bg, на вниманието на Ваня Костадинова.

х х х

Конкурс „Будителят си ти” се организира в рамките на едноименната национална кампания. Организатор е Социалната мрежа за добри дела Volontime. Участниците трябва да подготвят есе на тема „Будителят си ти”, в което да опишат добри дела на личности, организации, училища, институции, каузи от съответното населено място. Идеята е самите участници да се замислят и те какви добри дела биха могли да сътворят в бъдеще.
Могат да участват ученици от 9 до 12 клас – самостоятелно или в екип. Есето трябва да бъде в размер от 2 до 3 стандартни страници и да има заглавие.
Отделно трябва да се посочат източниците на информация, както и името на автора, класа, училището, населеното място и телефон за връзка. Необходимо е да бъде прикачена и снимка, подходяща за есето.
Творбите трябва да се изпратят най-късно до 21 октомври 2018 г. на e-mail: buditel@volontime.com.
Есетата ще бъдат публикувани на www.volontime.com/articles. Под всяко есе има бутон за харесване, от който всеки може да даде еднократно своя глас. Есето, събрало най-много гласове, печели награда в размер на 200 лв. Освен това жури ще подреди трима победители, които ще получат съответно 500 лв., 300 лв. и 200 лв. Церемонията по награждаването ще бъде на 8 ноември 2018 г.
Контакти с екипа на Volontime: тел. 0883 452 088, 0899 182 320; мейл – buditel@volontime.com

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*