Новини, Образование, Шарен свят

Ученичка бе в понеделник кмет на общината

Снимка от тържеството в ПТГ "Никола Вапцаров"

Традиционната инициатива “Мениджър за един ден” намери нова изява в самоковските средни училища в понеделник, на 19 март.
Тържеството по този повод в Професионална техническа гимназия “Никола Вапцаров” бе открито от Станислава Попова. За “Предприемачеството днес” говори преподавателката Спасунка Ангелова. Домакини и гости бяха сърдечно приветствани от директора на гимназията Георги Велев.
След това през целия ден определени ученици се трудиха на нови работни места.
Радостина Граматикова влезе в ролята на кмет на общината. Бисер Боянов от 12-б клас оглави общинската дирекция “Социално подпомагане”, а Елеонора Станчева стана управител на офиса на Райфайзенбанк. Мария Никова замести главния експерт “Образование” в Общината, а Жанета Димитрова заедно с Мирела Иванова от Професионалната гимназия по туризъм командваха в “Си Комерсиал”. В друга фирма пък разчитаха на Десислава Николова.
В националното издание на начинанието в София /хотел ”Кемпински-Зографски”/ участваха и самоковски ученици от Гимназията по туризъм.
Кандидатките за участие в начинанието “Мениджър за един ден” – ученички от Гимназията по туризъм и ПТГ “Н. Вапцаров”, се срещнаха на 19 март сутринта в сградата на Общината с кмета Владимир Георгиев, заместниците му Радослав Стойчев и Васил Сайменов и експерти от администрацията. Г-н Георгиев поздрави младите кандидати за работа, благодари им, че проявяват интерес към тази дейност и изрази надежда, че тя ще им хареса и в бъдеще може би някои от тях ще дойдат и на постоянна работа в Общината.
Девойките изразиха удовлетворението си, че могат да работят през този ден в различни фирми и в местната администрация. Някои от тях разказаха и за работата си по време на миналогодишното подобно начинание. Момичетата изразиха желание да усетят атмосферата в Общината и поеха към новите си работни места, придружени от съответните експерти. Кметът пък пожела на ученичките в края на работния ден те да споделят впечатленията си и евентуално да дадат идеи за подобряване на работата в отделните сектори.
“Мениджър за един ден” се състоя за 11-а поредна година по инициатива на фондация “Джуниър Ачийвмънт България” и под патронажа на министъра на финансите. Целта е и по този начин младите хора да се подготвят за успешно реализиране на пазара на труда.

Leave a Reply