Училищата „Неофит Рилски” и „Д-р Петър Берон” се обединяват

ОУ „Неофит Рилски” и НУ „Д-р Петър Берон” се преобразуват в обединено училище „Неофит Рилски” съгласно заповед на министъра на образованието и науката проф. Николай Денков от 19 април т. г. Документът е обнародван в „Държавен вестник” /бр. 34 от 28 април/.
Промяната е аргументирана с необходимостта от продължаване на образованието на учениците в по-висока степен – първи гимназиален етап, и създаването на условия за достъп до качествено образование.
Учениците от двете учебни заведения ще продължат образованието си в Обединено училище „Неофит Рилски“, където ще се съхранява и документацията на досегашното училище „П. Берон”.
Министерската заповед е издадена въз основа на решение на Общинския съвет в Самоков и предложение на кмета на общината и след становища в този дух на Регионалното управление на образованието в Софийска област и на специално назначената от просветното министерство експертна комисия.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    картоф компиров

    това трябваше да се случи много отдавна,но проблемът тук е,че и двете училища имат огромен брой фиктивни ученици…сега остава да се обединят и останалите средни училища в самоков поради липса на ученици и демографска катастрофа…
    и гимназията и бившия техникум и отец паисий и гимназията по туризъм имат нужда от окрупняване-едно най много две средни са достатъчни за 30-33 хилядното население на общината.и като се виждат демографските тенденции нищо чудно за в бъдеще да има и сливане между неофит рилски и константин фотинов.
    а всички помним преди години как всички общинари крещяха с пълни гърла,че ромите ще се интегрират като се измешат с българите.е да де ама няма как да интегрираш 10 циганчета с 5 българчета,защото се получава обратния ефект-българите стават цигани ето това се получи в самоков…и нещата стават още по-зле,тъй като българите панически се изнасят от града…вече започнаха вандалските посегателства срещу градинката до горния мост,циганите започнаха да крадат навсякъде жици като онзи ден оставиха район далече от ромската махала без електричество.
    все пак ромите бавно,но сигурно си изпълняват заканата,че ще унищожат самоков

+ Leave a Comment

*