Училището в Говедарци гостува на Бели Искър за патронния си празник

ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци чества на 29 март патронния си празник /132 години от рождението на поета/ с тържество в читалище „Стойне Ангелов” в Бели Искър.
Вълнуващ рецитал на фона на нежна музика изпълниха пременените в народни носии ученици от клуб „Слово” с ръководител Зорница Петрова.
„Димчо Дебелянов ни остави спомена за една чиста и възвишена личност, чийто пример трябва да следваме”, възкликнаха младите хора. Силно свое есе прочете учителката Йорданка Стоянова.
От сцената, украсена със знамената на училището, България и Европейския съюз, с Ширто и Дунавско хоро се изявиха участниците в танцовия състав „Говедарче” с ръководител Стефка Гърлянова. Особено приятно впечатление у публиката оставиха първолаците Ани Вучова и Ивет Бързанова, играли наравно с по-големите момчета и момичета.


Преподавателката Антоанета Величкова запозна чрез мултимедийна презентация присъстващите с историята на училището. Представени бяха и многобройните инициативи, в които учебното заведение участва.
В началото пък многобройната публика, сред която бе и дългогодишният кмет на Бели Искър Крум Георгиев, бе поздравена и от малчугани от детските градини в селото-домакин и Говедарци. Прозвучаха и „Мила Родино”, и училищният химн.
ОУ „Димчо Дебелянов” с директор Бойко Пейчев е средищно за учениците от Искровете – Говедарци, Маджаре, Мала църква и Бели Искър.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*