Новини, Образование

Училището в Говедарци започна учебната година с нови придобивки

Със значителни подобрения стартира новата учебна година в ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци с директор Бойко Пейчев.
Благодарение на усилията на Общината и на кмета Владимир Георгиев цялостно са обновени три учебни стаи, като те са станали по-уютни, а и в тях са създадени много по-добри условия за творческа работа. Това ще бъде от голяма полза за учениците от началния курс и за техните учители.
С финансовата помощ на софийската фондация ,,Трейс за хората” и с личната подкрепа на изпълнителният директор Десислава Любенова и на Бисер Иванов нов облик вече има и физкултурният салон. Нова е визията и на учителската стая, дирекцията и още един кабинет. Това е станало с финансовата помощ на бизнесмена Христо Крушарски.
С нов оптичен кабел и още по-бърз интернет са захранени няколко стаи и кабинети. Ръководството на училището изрази признание за това на кмета на Говедарци Георги Шуманов, както и на Иво Бързанов.
За трета поредна година пък общуването с родителите на учениците ще бъде с електронен дневник, благодарение на което близките на децата ще имат отново постоянна и навременна информация за техния успех и поведение.
Амбицията на ръководството на училището е през тази учебна година да изпрати в историята традиционните родителски срещи. За тази цел класните ръководители ще имат всяка седмица час за консултация с родители. По предварителен график всеки класен ръководител ще се среща с родителите по два пъти в учебен срок, за да обменят информация, мнения и предложения във връзка с подготовката на съответния ученик.
Освен всичко друго, както съобщиха от ръководството, използването на мобилни телефони от ученици в училищната сграда вече е разрешено само за образователни цели.

Leave a Reply