Училище „Св. св. Кирил и Методий“ почете патронния си празник

С тържествен концерт на 8 май в читалище-паметник „Отец Паисий“ учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ почетоха празника на своя патрон, който по традиция се отбелязва на 11 май.
,,Няма по-голяма награда за един учител от добрия му ученик”, посочи в словото си зам.-директорът на училището Цветана Тодорова и изтъкна успехите на учебното заведение. Ученици от всички класове се включиха в празничната програма със стихотворения и много песни и танци.

Кметът Ангел Джоргов приветства всички присъстващи и пожела на ученици и учители да бъдат добри хора и да са горди, че са част от историята на най-старото училище в Самоков. ,,Висококвалифицираният педагогически колектив, отличната подготовка на учениците и новаторските решения на ръководството нареждат училището сред най-добрите и извисяват нивото на образование в Община Самоков до висотата на най-добрите примери в страната”, подчерта Джоргов.
Честването бе уважено и от заместник-кметовете Люба Кленова и Станимира Давидова, както и от директори на учебни заведения и други гости.

Можете да харесате