Новини, Образование

Учители от Симитли обмениха опит в Самоков

Преподавателите от СОУ “Св. св. Кирил и Методий” в Симитли гостуваха за обмяна на опит в самоковското СОУ “Отец Паисий”. В чудесния слънчев ден учителите от началния курс в пиринския град бяха приети в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки” от директорката Ирена Коцева и преподавателката Бойка Михайлова.
В СОУ „Отец Паисий” пък гостуваха колегите им от 5 до 12 клас. Показани им бяха презентации под надслов „Природата”, „Земята”, „Космосът”, подготвени от ученици от училището-домакин и техните преподаватели по информационни технологии.
Китарният състав „Акустика” с ръководител Христо Христов изпълни чудесни мелодии, композирани от самия ръководител. Абитуриентката Зоя Станкова пък се представи със стихотворение, посветено на класната й ръководителка Емилия Бонева.
Гостите разгледаха кабинетите по информационни технологии, химия, биология, както и музея на здравето и екологичното образование, организиран под ръководството на Ем. Бонева.
Учителите от Симитли благодариха на директорката СОУ “Отец Паисий” Лиляна Минкова и на нейния помощник Георги Хаджийски, на главния учител Е. Конакчийска, както и на преподавателките М. Иванова, Д. Савова, М. Желева, А. Ганджулова и на самите ученици, и връчиха подарък на ръководството на учебното заведение.
По-късно домакини и гости посетиха реставрираната църква “Св. Петка” и етнографския музей в Белчин.
Директорката Минкова и главният учител Бонева благодариха на г-жа Коцева, на Сотир Немов, президент на „Си Комерсиал 7” ООД, и на директорката на Историческия музей в града ни Нина Христовска за подкрепата и добрата организация.

Leave a Reply