Култура, Новини

Учители от страната приветстваха хора на ветераните в Боровец

По покана на членове на Асоциацията по туризъм – курортен комплекс Албена и хотелите „Бор” и „Еделвайс” – в Боровец на 14 и 15 януари се състоя семинар за директори на учебни заведения и учители от страната. Те бяха обучавани по теми, свързани с провеждането на “бели”, “зелени” и “сини” училища, организацията на свободното време на учениците, работата през летните и зимните ваканции, екскурзионните летувания, ученическите екскурзии.
Много интересно хрумване на организаторите се оказа идеята в училищата да бъдат възродени ученическите туристически хорове. По този повод като гост бе поканен хорът на ветераните туристи към самоковското дружество „Рилски турист”. Нашите певци имаха задачата да изпълнят песни, които лесно биха били възприети от децата и биха се превърнали в част от репертоара на ученическите хорове.
Невероятно радушният прием от страна на гостите стана повод за неформален и ценен разговор, размяна на адреси и изключителен интерес към репертоара на нашия хор, към петте сборника с песни на диригента Борис Стрински и издадения диск. Имаше и много и искрени аплодисменти, които нашите хористки, маестро Стрински и водещата Снежана Лалева заслужиха, стопляйки мразовитата съботна вечер.

Leave a Reply