Учителката Даниела Ковачка с национална награда „Вдъхновител на децата”

Преподавателката по история и цивилизация в ПГ „Константин Фотинов” Даниела Ковачка заслужи приз „Вдъхновител на децата” от седмото издание на Националната награда „Бисерче вълшебно”. Организатор на начинанието е фондация „Детски книги” с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Призът се присъжда за специален принос в областта на насърчаването и вдъхновяването на четенето и грамотността сред учениците, както и за развитието на българската детско-юношеска литература.
Ученици на Ковачка от 6 и 7 клас на гимназията са участвали в кампанията, като са прочели детски книги на съвременни български автори и впоследствие са дали своя вот за предпочитаните издания.
Над 11 хил. деца и младежи са гласували за любимите си книги и са определили носителите на наградите „Бисерче вълшебно”. Сред победителите в отделните възрастови раздели са влогърите Стан и Стефи, които неотдавна се срещнаха със свои почитатели в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Именно със съдействието на това културно средище и главния библиотекар Албена Ихтиманска е осъществена връзката с ПГ „Константин Фотинов” с директор Венета Симитчийска. Впоследствие Нели Ковачка от Детския отдел е представила непознатите книги на учениците и те, след прочитане на изданията, са ги оценили.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*