Новини, Образование

Фанфари оповестиха края на учебната година в ОУ “Митр. Авкс. Велешки”

Директорът Христоско Чамов награди отличниците пред погледите на Елисавета Оцетова, Елена Дамянова и Даниела Георгиева

Със стилно тържество в петък, на 13 юни, завърши учебната година в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”. В двора на учебното заведение се събраха учениците от средния курс, техните учители и помощният персонал, родители.
Водещите Любослав Благоев и Теменужка Веселинова благодариха от сърце на учителите от името на своите съученици. “Няма да забравим всичко, което направихте за нас”, категорични бяха те. Признание към преподавателите изрази и Анета Христова от името на родителите на учащите се. Малката Елка Николова пък прочете прочувственото си есе “Моето училище”, с което развълнува присъстващите.
“През септември миналата година поехме отговорността за съвременно и качествено обучение и за здравето на нашите ученици. Щом сега ни благодарите, значи сме се справили с тези задачи. Благодаря на учениците за техните усилия в учебния процес и за успехите, с което прославиха името на нашето училище”, заяви директорът на училището Христоско Чамов.
Той изтъкна добрите резултати на учениците в националното външно оценяване след 4-и и 7 клас, както и отличното им представяне на олимпиади. Чамов връчи и грамоти на отличниците, а най-заслужилите дари с книги и благодарствени писма. До директора бяха и помощник-директорките Елена Дамянова и Елисавета Оцетова.
Даровитите млади певици от състав “Медени звънчета” с ръководител преподавателката по музика Даниела Георгиева обагриха с красивите си гласове околното пространство. Групата за фанфарна музика с ръководител също г-жа Георгиева пък се изяви с наскоро получените нови инструменти. На този вдъхновяващ фон бе предадено и училищното знаме на нови знаменосци. На пилоните в двора под звуците на “Мила Родино” бяха издигнати родният трибагреник и флагът на Европейския съюз. Учителите пък бяха отрупани с много цветя от своите възпитаници.

Делян Василев

Leave a Reply