Новини, Спорт, Футбол

Фенклубът поиска оставката на Никола Джугански

Феновете за една бройка не линчуваха рефера Йордан Воденичаров след дербито с “Велбъжд” в последния кръг

Фенклубът на “Рилски спортист” поиска оставката на шефа на съдиите – самоковеца Никола Джугански, след безобразните намеси на арбитрите в последните два мача на тима – при гостуването на “Спортист” в Своге и при домакинството на “Велбъжд” /Кн/ в последния кръг. В тези двубои нашите момчета взеха само 1 точка, като бяха грубо ощетени от реферите Ивайло Ненков и Йордан Воденичаров.
В Своге Ненков извади червен картон за нищо на голмайстора Доменик Аврамов, не видя удар с лакът на противников играч спрямо бранителя Георги Груев и през целия мач подпираше явно домакините. Воденичаров пък си затвори очите за куп фаулове на кюстендилци, а за капак позволи на гостите да изпълнят тъч с 15 метра по-напред, след който падна и победното попадение на “Велбъжд” в… 93-ата минута.
“Проявява се една тенденция спрямо нашия клуб, което вече сериозно се набива на очи. Не може нашият съгражданин Никола Джугански да е шеф на съдиите, а те така да ни режат. Има нещо гнило и ние сериозно ще се заемем с това”, категорични бяха ултраси от фенклуба на “Рилски”.
Заради неадекватното поведение на съдийската тройка, след регионалното дерби с тима от Кюстендил повече от 50 запалянковци не пуснаха реферите да излязат от стаята си в административната сграда на ст. “Искър” в продължение на половин час. Едва след намесата на две патрулки и с много увещания арбитрите се измъкнаха невредими от Самоков.
Въпреки 15-ата позиция в класирането и очертаващата се тежка визита на “Миньор” в Перник в неделя от 17 ч., феновете на “Р. спортист” се заканиха, че ще подкрепят докрай любимците си и ще се стекат масово на стадиона в дуела със “Струмска слава” /Радомир/ следващата седмица.

Leave a Reply