Новини, Образование

Фестивал на англо-американската култура организираха ученици

В СОУ „Отец Паисий“ на 23 април за първи път се състоя фестивал на англо-американската култура. Около 100 младежи от различни градове подкрепиха инициативата на самоковските средношколци, осъществена с голямата помощ на преподавателката по английски Йорданка Георгиева. Кандидатите за следване в университети във Великобритания и САЩ получиха разяснения от представители на Британския съвет и агенция „Интеграл”. За живота в двете държави разказаха магистърът по политика, международни отношения и журналистика Никол Истилянова, англичанинът Оливър Уелс, пристигнал в България, за да усъвършенства нашия език, учителите по английски Димитър Апостолов и Йорданка Георгиева.
Участниците приготвиха заедно ястия от английската и американската кухня. Впечатление направиха британските сладки хлебчета, американската салата с раци и други вкусотии. Младите хора се забавляваха с хип-хоп танци, характерни за двете страни.
Сред присъстващите бе и кметът Владимир Георгиев, който пожела на младежите и девойките да се образоват, включително и в чужбина, а след това да приложат наученото в родния си град.
Организаторите смятат да превърнат фестивала в традиция, като форумът се провежда всяка година. Ще бъде изготвен и наръчник за кандидатстването във ВУЗ-ове в Англия и САЩ, както и за живота в двете държави.

Leave a Reply