Новини, Шарен свят

Фирма и общинари засадиха стотици фиданки

Служители на фирма „Вива лес”, на Общинското лесничейство и на местната администрация засадиха на 5 април стотици фиданки в Самоков и района. Така по подобаващ начин бе отбелязана традиционната Седмица на гората. Акцията бе и част от кампанията за пролетно почистване и облагородяване на градската среда и територията на общината.
Представители на „Вива лес” засадиха 150 дръвчета покрай новата пешеходна алея до Искъра – от моста срещу бившата фабрика „Самоковска комуна” до моста на р. Бистрица. От фирмата предоставиха и 50 акации на общинската администрация, а междувременно бе съобщено, че други 50 фиданки ще бъдат засадени в Райово.
От името на ръководството Анатоли Михов допълни, че работници на фирмата залесяват и цели 440 дка край съседния град Костенец. През есента пък щели да извършат ново залесяване край Самоков.
От „Вива лес” бяха категорични, че именно дърводобивните фирми трябва да бъдат най-активни в залесяването.
Общински служители засаждаха дръвчета покрай главните алеи в Туристическата градина. Участниците в благородното дело бяха възнаградени с шапки и тениски с логото на Общината и с призива „Да изчистим Самоков”.
Служители на Общинското лесничейство пък се трудиха в района на мотополигон „Ридо”. Лесничейството е осигурило 1000 фиданки. Петстотин от тях са вече засадени. От администрацията уточниха, че останалите дръвчета ще бъдат предоставени на училища, както и на граждани, които желаят да облагородят пространствата около своите жилищни блокове и други обществени места.

Leave a Reply