Новини, Шарен свят

Фирма „Перун” ще обзавежда новия център на мястото на „Н. Драмалиев”

Кметът Владимир Георгиев и зам.-управителят на фирмата Димитър Димитров подписаха договора

Новият център от семеен тип за настаняване на деца, който се изгражда в момента в района на бившето училище „Никола Драмалиев”, ще бъде обзаведен от „Перун ККБ” ООД – Благоевград. Общинска комисия е определила офертата на фирмата като най-подходяща. Другите участници в обществената поръчка са били фирмите „Школснаб” и „Попов”. От „Перун” ще оборудват самия център и ще осигурят съответните съоръжения.
Договорът на Общината с „Перун” бе парафиран на 28 август. От името на фирмата зам.-управителят Димитър Димитров сложи своя подпис и подчерта, че ще направят всичко възможно да изпълнят в срок задачите си. „Ще работим така, че в центъра да се получи семеен уют, за да се чувстват удобно и приятно настанените там”, обеща Димитров. Той благодари на общинската управа за прозрачно проведения конкурс и за бързата и акуратна работа на местната администрация.
Стана ясно, че самата фирма има добър опит в сферата на обзавеждането на такива сгради. Досега „Перун” успешно е реализирал общо 6 подобни проекти.
Кметът Владимир Георгиев изрази задоволството си, че този социален проект се осъществява. Градоначалникът благодари на всички, които са работили по него, и им пожела да мислят и за следващи проекти.
Междувременно самоковската фирма „Красстрой” продължава строителството на самата сграда на центъра. След завършването й през есента ще започне и обзавеждането. После там ще бъдат настанени деца и млади хора в неравностойно положение.
Цялостният проект е на стойност 814 428,08 лв. За оборудване и обзавеждане са предвидени 87 104 лв. без ДДС. Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.
Цялостната работа трябва да приключи до края на януари догодина.

Евгения Попова

Leave a Reply