Новини, Шарен свят

Фирма „Табак маркет” ще монтира 8 павилиона в Самоков

Обществената поръчка за наемане на 8 места за изграждане на павилиони в различни райони на града ни бе спечелена от фирма „Табак маркет”. В павилионите ще се продават вестници, цигари, дребни лакомства, безалкохолни напитки и др. За целта ще бъдат разкрити общо най-малко 16 работни места.
Самите „петна” за павилионите се наемат за срок от 10 години и за тях фирмата ще заплати еднократно, при сключването на договора, целия дължим наем на обща стойност 276 480 лв. с ДДС.
В конкурса участваха две фирми: „Разпространение на печата” АД с управител Кирил Кобалеров и „Табак маркет” АД, представлявано от Борис Захариев и Иван Биларев. Общинска комисия с председател зам.-кметът Васил Сайменов разгледа на 10 януари документите на кандидатите и класира на първо място „Табак маркет”. Предстои да се издаде и съответната заповед.
„Разпространение на печата” не бе допуснато до по-нататъшно участие заради липса на всички необходими документи и поради невнесен депозит от 10 хил. лв.
Бъдещите павилиони ще бъдат с максимална площ от 6 кв. метра и ще се разположат на следните места: бул. „Софийско шосе /западно от магазина на фирма „Монтажи-64”/, източно от болницата, северно от фирма „Самоковска текстилна компания”, ул. „Захари Хаджигюров” в Легето, бул. „Искър” /до магазина на „МТел”/, западно от Военния клуб /ДНА/, северно от бившия партиен дом в центъра и северно от сградата на ТПК „Михаил Дашин”.
Фирмата-победител поема и задължението да облагороди пространството около всеки павилион, както и да вложи не по-малко от 15 хил. лв. за изграждането на всеки от обектите за срок, не по-дълъг от 6 месеца. Освен това съгласно условията на конкурса „Табак маркет” ще подпомогне най-малко с 20 хил. лв. изпълнението на общинската програма за подобряване на градската инфраструктура.

Евгения Попова

Leave a Reply