Други, Новини, Спорт

Фитнесът на открито се радва на огромен интерес

Голям интерес сред самоковци предизвика една от най-новите придобивки на града ни – откритите фитнес съоръжения в двора на Спортното училище. Изградената наскоро площадка за физически упражнения през целия ден е много посещавана. Хора тук се забелязват дори по късна доба.
„Идеята ни е тези съоръжения да бъдат по-достъпни за хората от различни възрасти. Упражненията, които могат да се тренират, са сходни с тези, които предлагат другите фитнес зали в града, но са доста по-леки. Целта е хора, които са преодолели различни заболявания, включително и физически, да могат тук постепенно да се раздвижват”, уточни за читателите на „Приятел” зам.-кметът Васил Сайменов.
Желаещите да спортуват на открито могат да избират между десет специфични уреда. Около фитнеса са монтирани и четири масивни пейки, както и няколко кошчета, съзвучни с цветните уреди. Средствата – 24 хил. лв. с ДДС, са осигурени изцяло от общинския бюджет.
Предвижда се през следващата година наоколо да се засадят и големи дървета, които да хвърлят сянка в горещите летни дни.
„Мястото на фитнеса не е случайно – тук той може да бъде посещаван от самоковци и от двете страни на река Искър. Наоколо пък се оформи и цял спортен комплекс с игрищата за мини футбол и тенис, големия футболен терен, спортната зала и плувния басейн, детските площадки…”, поясни Сайменов.
Той добави, че ако интересът към обекта се запази във времето и ако жители на Самоков изявят желание за подобни придобивки на други места в града, общинската управа е готова да построи и нови такива обекти.
Планира се официалното откриване на фитнеса да съвпадне с настъпването на новата учебна година в СУ „Никола Велчев” в началото на септември. Тук могат да се готвят и възпитаници на самото училище.
От общинската управа призоваха гражданите да опазват съоръженията и околната среда. Всичко е направено с общински средства, с голямо желание, а уредите могат да се ползват напълно безплатно.

Делян Василев

Leave a Reply