Новини, Спорт, Футбол

ФК “Рилски спортист” започна подготовка с един нов, четирима се разделиха с тима

16 футболисти се явиха на 14 януари на първата тренировка за календарната 2019 г. на футболния “Рилски спортист”. Заниманието започна с няколко обиколки из алеите в Туристическата градина зад ст. “Искър”. След това състезателите се преместиха в съседната зала на клуб “Рилски атлет”, където освен упражнения се впуснаха и във футбол на малки вратички.
Очаква се подобен да бъде режимът и в близките седмици преди подновяването на шампионата в Югозападната Трета лига. Вече са договорени и четири проверки – срещу “Марек” /26 януари/, младежите на “Левски” /2 февруари/, “Надежда” – Доброславци /9 февруари/ и младежите на “Славия” /16 февруари/. Желанията на треньорския щаб са да се проведат и поне още една-две контроли преди пролетния дял на първенството.
Треньорът Петър Аджов заяви за “Приятел”, че от отбора си тръгват Алек Манолов, Идрис Ба, Любомир Караниколов и Иван Красимиров Иванов.
Единственото ново попълнение към момента пък е 18-годишният вътрешен халф Лъчезар Станков. Юношата на ЦСКА за последно е бил част от “Миньор” /Перник/ и сега изгаря от желание да се докаже в Самоков. Наравно с останалите се поти и универсалният боец Виктор Младенов, който пропусна заради контузия целия първи полусезон. В групата тренират и трима юноши – вече дебютиралите за тима Атанас Белемезов и Георги Даганов, както и техният връстник Юлиян Асенов.

Делян Василев

Leave a Reply