ФК „Рилски спортист” изпраща позитивен есенен полусезон в Югозападната Трета лига

„Рилски спортист” завърши първия дял на Югозападната Трета лига на 9-о място – точно в средата на таблицата. Самоковци записаха 6 победи, 6 равенства и 5 загуби в 17-те кръга от есенния полусезон при голова разлика 19:19.
Резултатите говорят сами по себе си – нашите момчета се бориха мъжки по терените на Югозападна България и се утвърдиха сред трудните за побеждаване отбори в дивизията. За това със сигурност им помага и сработеността помежду им. Ако погледнем защитния вал, веднага ни става ясно, че централните бранители Виктор Колев и Иван Иванов, които играят заедно дълги години, знаят и със затворени очи къде ще се пласира другият и какво ще направи в дадена ситуация. Калоян Янков придобива все по-голяма увереност като ляв краен защитник. Не случайно пък младият Петър Рогозански – колегата му отдясно на отбраната, се наложи моментално в титулярния състав с борбената си игра.
Това наложи сърцатият Тихомир Крумов, пропуснал заради наказание първите два кръга, да заеме място пред Рогозански по фланга. Юношата на „Левски” оправда решението на треньора Петър Аджов, като постепенно привикна към новата си позиция и в последните 3 кръга отбеляза 4 гола, с което се превърна във втория най-резултатен футболист на тима.
Безспорният двигател в средата на терена и барометър за представянето на отбора е Ивайло Захариев-Пиф. Техничният халф има поглед върху играта и може с едно отиграване да матира противниковата отбрана. Импровизацията и въображението в неговите действия са рядко срещани по терените на Трета лига. Към това трябва да прибавим, че Захариев е изкусен майстор и на статичните положения.
Разбира се, за да работи машината правилно, има нужда и от т. нар. черноработници. Това най-често са Мартин Михайлов, Алек Манолов и синът на Георги Иванов-Гонзо Александър. Иванов-младши участва във всичките мачове на тима и показа значително израстване в срещите, но ако иска да стане още по-полезен, трябва да се хвърля и по-здраво в единоборствата. На Манолов пък му се наложи да излезе като нападател в два мача, в които той отбеляза два гола и свърши своята работа. Разполага с топовен удар и не се притеснява да стреля от далечно разстояние.
В офанзивен план нещата не изглеждат чак толкова добре и тимът е зависим от единствения си чист нападател Костадин Аджов. Юношата на клуба пропусна 5 мача досега и липсата му се усети моментално, тъй като „Рилски” така и не стигна до победа в тези срещи. Аджов е голмайстор на отбора до момента с 5 попадения.
Треньорският щаб изпробва като деветка и Кольо Чахов, който по-често обаче играеше като крило. 24-годишният старозагорец отбеляза гол още в първия кръг, но после сякаш редуваше силни с по-невпечатляващи изяви. Общо взето това е положението и при другото отявлено крило Доменик Аврамов, който също има един гол и играта му е на приливи и отливи.
Най-сериозна е промяната под рамките на вратата. Там от този сезон като титулярен страж се утвърди младият самоковец Стилиян Бонев, който дебютира в края на миналия сезон, след напускането на Марио Райчев. Макар и да имаше някои несигурни изяви в началото, постепенно Бонев придоби самочувствие и увереност и често показваше завиден рефлекс, за да спаси опасни положения пред вратата си. Добрата му сработка със защитниците пред него пък е видима от запазените 8 „сухи” мрежи от 17 мача. В последната среща пък тръпката да застане на вратата на „Рилски” опита и друг наш млад съгражданин – Слави Матин, който се показа като достоен конкурент на Бонев.
В различна степен влияние върху мачовете на тима оказаха и останалите футболисти, които имаха по-кратък престой на терена през есента – Божидар Шопов, другият Иван Иванов, Цветан Митев, Идрис Ба, Джорджио Димитров, Любомир Караниколов, ветеранът Росен Пътников, както и младият Георги Даганов. Съотборникът му в юношеските гарнитури на тима Атанас Белемезов пък бе включен в групата за 4 мача, но така и не се появи в игра. Същото важи за пом.-треньора Васил Киров и за Христо Виденов.
Универсалният боец Виктор Младенов пък пропусна целия полусезон заради контузия. Радващото е, че той вече проведе няколко индивидуални тренировки и се очаква да се завърне в състава напролет.
19-те есенни попадения за отбора бяха отбелязани от девет души. Водещият реализатор Аджов има 5 гола, с 4 е Крумов, по два вкараха Ив. Иванов, Захариев и Манолов, а по веднъж в противниковата врата се разписаха Чахов, Янков, Аврамов и Димитров.

Делян Василев

Мнението на треньора Петър Аджов може да видите тук: http://vestnikpriatel.com/%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%BA-%D1%80%D0%B8%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82-2011-%D0%BF/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*