Фондация „Заедно в час” набира нов випуск участници

Фондация „Заедно в час” започва набирането на участници в програмата, които ще започнат работа като учители от септември 2019 г. в 11 региона на страната, между които и в Софийска област.
Приетите кандидати ще преминат интензивно обучение.
Всички желаещи могат да кандидатстват до 20 ноември чрез онлайн формуляр на сайта на организацията. Няма изискване кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит. Необходимо е да имат завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г.
В Софийска област в момента преподават 23 учители по програмата, включително в Самоков, Долна баня, Костенец и др.
Целта на “Заедно в час” е всяко дете да получи достъп до качествено образование – независимо къде живее, в кое училище учи и какви са финансовите възможности на семейството му. Одобрените участници стават учители за период от две години в училища, в които учениците показват по-ниски резултати от средните за страната.
Програмата “Заедно в час” включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията – както преди влизането в класните стаи, така и по време на двете години преподаване в училище и след тях.
На 20 септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” в националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.
По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище. Участниците, които нямат педагогическа квалификация, преминават квалификационна програма в университет – партньор на “Заедно в час”.
Подробна информация за кандидатстването може да бъде намерена на сайта на организацията. За контакти и допълнителна информация: Люба Йорданова, специалист „Маркетинг и комуникация”, тел. 0899 294 430, 02/988-06-88.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*