Новини, Туризъм, Шарен свят

Французи напират да строят хотели в Сапарева баня и Паничище

Седем френски фирми, сред които и мощната хотелска верига “Сокор”, искат да инвестират в община Сапарева баня. Въпросната верига има хотели в цяла Европа. Седемте фирми са представили своите намерения в Министерския съвет преди оставката на правителството. Присъствал е и кметът на община Сапарева баня Сашо Иванов.
Намеренията на французите кметът представил и на заседание на Общинския съвет в Сапарева баня. Съветниците му дали картбланш да направи всичко възможно инвеститорите да строят. Намеренията са да се изградят малки хотелчета в града и в курортното селище Паничище.
Тепърва ще се изясняват взаимоотношенията между Общината и френските фирми. „Ще стане ясно и кой с какви средства ще участва в тези проекти, дали Сапарева баня ще взема участие с апортни вноски – имоти, или пък френските инвеститори ще строят самостоятелно, а ще искат от нас и да купят терените за строеж”, коментира кметът Иванов.
На този етап не се знае и какви средства ще искат да инвестират французите, но е добре за общината да се отворят още работни места, да идват повече европейци в нашия курорт Паничище и в Сапарева баня, за да се възползват от прекрасната природа, от 103-градусовата минерална вода и от ски пистите през зимата, смятат местни хора.

1 Comment

  1. Anonymous

    Идеята можем да кажем, че е добра, когато стане ясен произхода и участието на инвестициите. Минерална вода, природни красоти, ,възможности за туризъм, трудолюбиво местно население – дал Господ,за ски писти не споменавайте, моля! Два месеца през годината сняг наистина има, но това е крайно недостатъчно, за да се развива ски- спорт. Дърварската мафия няма да спре да търси възможности за обогатяване, скрита зад красиви намерения, като например да се намали безработицата. Граждани в полите на Рила, не допускайте мега – проекти в любимата планина, за да пълним джоба на олигарсите, а природата да бъде съсипана необратимо! Не забравяйте английската поговорка “пътят към ада е покрит с добри намерения!”

Leave a Reply