Новини, Спорт, Футбол

Футболистите започнаха подготовка без нови имена

Снимка: архив

Без нови попълнения започна зимната си подготовка “Рилски спортист” в понеделник, 11 януари. На първото за годината занимание старши треньорът Петър Аджов изведе група от 16 състезатели, като част от основните футболисти не присъстваха на сбора поради различни причини. Те обаче бяха предупредили отговорните фактори в клуба за отсъствието си.
Играчите започнаха с традиционната разгрявка, след което бягаха в продължение на 30 минути с леко прекъсване след 15-ата минута, а накрая оформиха игри в квадрат. За да предпазят основния терен на ст. “Искър”, самоковци ще се подготвят занапред или на помощното игрище, или в Туристическата градина. Вариант при силни студове и снегове е и топлата и уютна “Арена Самоков”.
След тренировката стана ясно, че “оранжевите” ще изиграят поне 5 контролни срещи, като желанието на треньорския щаб е проверките да се провеждат всяка събота до началото на пролетния полусезон на Югозападната “В” група /21 февруари/. Повече яснота около съперниците ни ще има в близките дни.
Подготовката си тимът ни ще води изцяло в домашни условия, а ако времето не позволява, част от заплануваните спаринги ще се играят на чужд или на неутрален терен.

Leave a Reply