Новини, Спорт, Футбол

Футболистите започнаха подготовка, Доменик Аврамов се завърна

Доменик Аврамов

Играем контроли с “Марек”, “Велбъжд”, “Беласица” и дубъла на “Славия”

С пет нови попълнения стартира лятната си подготовка “Рилски спортист”. Най-известното име е на юношата на “Левски” Доменик Аврамов, който се завръща в тима ни след едногодишно отсъствие. Халфът за последно носеше екипа на столичния “Септември”, но през последните 6 месеца бе извън игра заради тежка травма в коляното. Аврамов обаче вече е напълно възстановен и е готов да се докаже за втори път с оранжевата фланелка.
Останалите четирима нови са Георги Петров /защитник, “Септември”-Сф/, Веселин Георгиев /халф, “Витоша”-Бистрица/, Христо Митев /централен защитник, “Верея”-Стара Загора/ и Ивайло Христов /халф, “Миньор”/.
Точно в 10.30 ч. в понеделник, на 4 юли, опитните Иван Гемеджиев и Васил Киров изведоха отбора за лек крос на ст. “Искър”. След 30-минутно тичане групата бе разделена и направи игри в квадрат за радост на неколцината запалянковци по трибуните.
“Тепърва ще окомплектоваме състава, надявам се новите момчета успешно да се впишат в отбора и да оформим група от 22-23 състезатели. Иван Гемеджиев, Васил Киров и Росен Пътников дадоха дума, че ще играят и през новия сезон, което им прави чест. Искам обаче по-младите да се нагърбят с повече отговорност, за да има нужната взаимозаменяемост, че годинките си текат и по-опитните в един момент ще се откажат”, сподели след първата тренировка наставникът Петър Аджов.
Специалистът разкри и датите на предстоящите контролни срещи, които възпитаниците му ще изиграят през този и следващия месец. Любопитното е, че всички двубои ще се състоят в Самоков. Спарингите започват на 16 юли с мач срещу съседите от “Марек”. Следват проверки с “Велбъжд” /23 юли/, “Беласица” /30 юли/ и дубъла на “Славия” на 6 август. Седмица по-късно започва новият сезон на Югозападната “В” група.

Leave a Reply