Футболистите на “Рилски спортист” усетиха най-после вкуса на победата

Състезателите на “Рилски спортист” най-сетне усетиха вкуса на успеха. В среща от 11-ия кръг на Югозападната Трета лига нашите момчета се справиха със съпротивата на изпадналия в дълбока криза тим на “Банско”, побеждавайки го с 2:0. Победата бе трета за самоковци през сезона и първа от 12 септември насам, когато измъкнаха 2:1 от “Велбъжд” у дома. Със спечелените 3 точки “Рилски” се изкачи на 12-о място в класирането с актив от 12 пункта.
Мачът с банскалии може да раздели на две. През първата част нашите бяха пълни господари на терена, но през вторите 45 минути инициативата премина в ръцете на гостите, които като по чудо не отбелязаха попадение във вратата ни. За това помогнаха и класните намеси на завърналия се под рамката страж Пресиян Димитров.
Точни за победителите бяха Иван Тренчев в 27-ата минута след центриране отляво на Ивайло Захариев-Пиф и Цветан Митев след засечка с крак отблизо в 34-ата мин.
В следващия кръг на играчите на “Р. спортист” им предстои сблъсък с новака “Гранит” от Владая. Срещата обаче няма да се проведе там, тъй като селекцията от Софийско бе наказана с лишаване от домакинство за цели 6 мача заради побой над състезатели от “Велбъжд” преди два кръга.

11 кръг, резултати
“Балкан” – “Беласица” – 2:0
“Р. спортист” – “Банско” – 2:0
“Вихрен” – “Оборище” – 2:1
“Пирин” (Рз) – “Марек” – 1:3
“Сл. герой” – “Ботев” (Ихт) – 1:1
“Надежда” – “Кюстендил” – 0:2
“Чавдар” (Е) – “Пирин” (ГД) – 2:1
“Перун” – “Гранит” – 1:0
“Велбъжд” – “Левски” (Ч) – 0:0

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*