Новини, Спорт, Футбол

Футболистите от школата на Димчо Маринов участват в международен турнир в Турция

Младите футболисти от набори 2009 и 2010 г. от школата на Димчо Маринов “Рилски спортист – Самоков” заминаха в неделя, 31 октомври, за Анталия, където ще участват в престижен едноседмичен международен турнир.
Компания на нашите момчета в Югозападна Турция ще правят състави от именити клубове като “Локомотив” (Москва), “Бешикташ” и “Анталияспор”, както и още няколко тима от Узбекистан, Русия, Турция и Палестина. Другият български представител в надпреварата ще бъде “Левски” (София).
“Момчетата си заслужиха това участие, тъй като спечелиха международните турнири за купите “Южно Черно море” и “Самоков – Боровец къп”. Най-важното в тази обстановка е, че всичко с тестовете на децата и родителите им премина успешно и сега ни остава да се насладим на това предизвикателство”, заяви за “Приятел” основателят на школата Димчо Маринов.
Младите самоковци, които ще играят футбол по терените на Анталия, са Радостин Илиев, Людмил Гергинов, Иван Динев, Калоян Игнев, Ники Пътников, Петър Колев, Тони Антонов, Павел Марков, Александър Виденов, Юли Георгиев, Еди Думанов.
В Самоков, за да продължи заниманията с футболистите от другите възрастови групи на школата, остана Христо Виденов.
Градът ни ще бъде представен и от трима млади и проспериращи съдии – адашите Христо Бандров и Христо Марков, както и Красен Николов.
Очаква се самоковската група да се завърне в България на 7 ноември.

Leave a Reply