Новини, Спорт, Футбол

Футболистите от школата на Димчо Маринов с лагер в Сандански, изиграха 7 контроли

За четвърта поредна година подрастващите футболисти от школата на Димчо Маринов „Рилски спортист-Самоков” бяха на лагер в Сандански от 1 до 5 март. Двата набора от школата – родени 2001/02 г. и родените през 2007 г. и след това, изиграха и няколко контроли в този период. Още на втория ден от престоя си в южния град малчуганите надвиха с 5:1 връстниците си от школата на популярния футболен арбитър Ивайло Стоянов-Сватбата „Мечетата” с 5:1. Батковците също стигнаха до успех с 2:1. Навръх 3 март на стадиона в Струмяни и двата набора завършиха наравно с представителите на „Беласица” – 1:1 и 2:2. До края на лагера малките състезатели извъртяха още едно реми – 5:5 срещу „Вихрен” и загубиха с 1:4 от „Марек”. Натрупаната умора пък попречи и на юношите, които не успяха да се противопоставят на „Вихрен”.
„Доволен съм от момчетата, изпълнихме поставените задачи. Условията за футбол в Сандански по това време на годината са страхотни”, сподели за „Приятел” треньорът Маринов.
Първенството при по-младите играчи започва следващата седмица, когато на 16 март от 16 ч. тимът ни е домакин на „Германея” /Сб/. Шампионатът при батковците се подновява седмица по-късно. Самоковци започват участието си с домакинство на „Балкан” /Бот/ в четвъртък, 22 март, от 15 ч.
В началото на следващия месец в града ни ще се проведе превърналият се вече в традиционен турнир „Самоков-Боровец къп 2018”. Очаква се в международната изява да се включат тимове от Узбекистан, Косово и много български градове.

Делян Василев

Leave a Reply