Новини, Спорт, Футбол

Футболистите разгромиха “Славия-2” с 5:0 в столицата

Първа победа в предсезонната си подготовка постигна “Рилски спортист”. Нашите момчета разгромиха с 5:0 втория отбор на “Славия” на игрището с изкуствена настилка в столичния кв. “Овча купел” на 31 януари и показаха, че навлизат във форма преди спаринга с “Марек” в събота /7 февруари/.
Домакините нямаха никакви сили и още до полувремето допуснаха два гола. Точни за самоковци бяха халфовете Никола Бойчев и Ивайло Захариев-Пиф.
След почивката гостите продължиха с наказателната си акция, реализирайки 3 нови попадения. Техни автори станаха завърналият се в състава централен защитник Виктор Младенов, универсалният Виктор Колев и каращият проби нападател Спас Спасов. Последният дори можеше да вкара и втори гол, но малшансът му попречи.
Участие в проверката с “белите” очаквано не взе капитанът Васил Киров, който все още не е напълно възстановен от травма в прасеца. Неговото състояние ще се следи от медицинския щаб и в зависимост от напредъка ще се решава дали той ще се появи в игра срещу съседите от Дупница.
“Това беше полезна проверка за нас. Момчетата подходиха много сериозно и виждате, че отбелязахме 5 попадения, а можеха да бъдат и повече. Всеки се бори за мястото си в състава и конкуренцията се засилва. Желанието ми е в хода на подготовката да привлечем още няколко играчи, но дали това ще стане, предстои да видим”, сподели след контролата в София старшията Петър Аджов.

Leave a Reply