Новини, Спорт, Футбол

Футболистите стартираха подготовка с четирима нови

Състезателите на ФК „Рилски спортист” се събраха вчера, на 12 януари, на първи лагер-сбор от зимната предсезонна подготовка. Старши треньорът Петър Аджов изведе рано сутринта 19 играчи на заснежения терен на ст. „Искър”. Той наблегна предимно на физически и бегови упражнения по време на тази първа тренировка за 2015 г.
В заниманието се включи и сигурното ново попълнение в състава Виктор Младенов. Дефанзивният играч натрупа солиден стаж в полите на Рила, тъй като е носил оранжевия екип в продължение на няколко сезона. Три нови момчета пък ще изкарат пробен период, в който ще опитат да впечатлят Петър Аджов. Това са нападателите Спас Спасов и Тихомир Крумов, както и централният бранител Любомир Десподов. Триото младоци имат известен опит от втория и третия ешелон на родния футбол.
Старанието на всички футболисти си пролича по добре утъпкания след края на заниманието терен. Въпреки студеното време и ситния снеговалеж момчетата се потрудиха и показаха завидно желание за игра. Повечето от тях са в много добра спортна форма, тъй като по време на почивните и празничните дни около Коледа и Нова година са играли мачове на малки врати в „Арена Самоков”. Именно в тази зала ръководството на клуба предвижда да се проведе част от подготовката за пролетния полусезон в Югозападната „В” група, когато атмосферните условия са неподходящи за занимания под открито небе.
Интервю с треньора Петър Аджов очаквайте в следващия брой на „Приятел”.

Leave a Reply