Новини, Спорт, Футбол

Футболистите с решаващ мач в неделя за финал на полусезона

Двама от основните играчи на “Рилски спортист” – Доменик Аврамов и Иван Иванов, са под въпрос за мача с “Балкан” /Варвара/. Двубоят в неделя /23 ноември/ от 14 ч. на ст. „Искър” ще реши ще останат ли самоковци в земетръсната зона или ще поемат глътка въздух в борбата за оцеляване в третия ешелон.
Аврамов, който успешно играе и на върха на атаката, има постоянни проблеми с глезена и поради тази причина вече пропусна няколко срещи на своите в първенството. Иванов пък разтегна бедрен мускул в двубоя с “Конелиано” /0:0/ в последния кръг и се наложи да бъде заменен.
“Иван ще мине преглед, след който ще стане ясно има ли възможност да играе с Варвара. Дано контузията му да не е сериозна”, изрази надежда председателят на Управителния съвет на клуба Николай Вуков.
Ако 190-сантиметровият исполин все пак не може да бъде на разположение на старшията Петър Аджов, негов заместник се очаква да стане Георги Груев, който ще оформи централната двойка бранители заедно със завърналия се наскоро в отбора Борислав Гюлеметов. Последният пък е един от най-постоянните състезатели на “Рилски”, като с вещите си намеси в наказателното поле вдъхва кураж на по-младите си съотборници.
Кръг преди края на полусезона “Р. спортист” заема 14-ата позиция с актив от 10 точки, докато “Балкан” е 8-и с 9 пункта повече.

Leave a Reply