Хаджисотиров доволен от селекцията, подготовката започва в средата на август

Доволен от селекцията е наставникът на БК „Рилски спортист“ Людмил Хаджисотиров. Както вече е известно, за няколко дни клубът ни привлече в редиците си трима от най-перспективните български играчи – Павлин Иванов, Деян Карамфилов и Алекс Симеонов.
„Радвам се, че подписахме с Павлин, Деян и Алекс, трима от най-добрите и талантливи наши баскетболисти. Вярвам, че това е правилното решение и за тях, и за нас. Селекцията обаче не е приключила, може да имаме още нови попълнения“, сподели Хаджисотиров.
„За всички отбори след тази ситуация с пандемията със сигурност е имало доста неяснота и въпросителни и аз се радвам, че при нас доста от тези въпросителни отпаднаха и имаме условията и предпоставките да работим върху селекцията. Не е тайна, че ядрото ни ще бъде от родни състезатели. Смятам, че стъпка по стъпка се получават нещата. Голяма част и от българите от миналия сезон също остават,“ коментира със задоволство 39-годишният специалист.
„Няма как обаче да сме солиден тим с претенции и да се мине без чужденци на някои позиции. Там, където няма качествени български състезатели, ще търсим чужденци, които да изнасят голяма част от тежестта и да правят разлика. Надявам се да имаме и късмет, защото понякога е въпрос на късмет да уцелиш точните попълнения“, поясни Удо.
„Всяка година имаме високи амбиции, искаме и да участваме в международните турнири, но има прекалено много неясноти, които трябва да се изчистят, за да сме сигурни, че ще се получат нещата“, отбеляза спецът.
Относно началото на подготовката, Л. Хаджисотиров бе категоричен, че първият сбор за новия сезон ще бъде по-рано от обичайното – в средата на август.
„След такава дълга пауза е важно да има много добра подготовка, защото играчите са излезли от ритъм, различно е от това да се подготвят индивидуално. Смятам, че със започването на сезона през октомври това ще е достатъчно време за подготовка“, завърши бившият играч на „Левски“ и ЦСКА.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*