Хазартът – печелиш или… губиш!

Познавам млади хора, които залагат много пари в хазарта, като смятат, че от там ще спечелят милиони и ще си живеят след това охолно, без да работят. Толкова погрешно мислене!… В очакване на тези милиони залагат много, дори и къщите си.
Аз самата играх тото в продължение на повече от 20 години. Четях всичко за италианското и английското първенство, защото през зимния период беше паузата на нашия шампионат и аз включвах само тези две първенства в предвижданията си. В един тираж имах вече две-три единайсетки, няколко десетки и деветки и си казах – ето, че сега ще спечеля. Нищо! Не знаех, че има „черно тото“, което проваляше моите успехи и усилия.
Казах си – дотук! Всеки път ще печеля тези пари, които няма да влагам в тотото, а в моя джоб. Спрях да играя и вече тези игри не са ми дразнител. Пари печеля с моя труд в двора и градината, като отглеждам много видове растения, плодове, зеленчуци… Човек, като не пуши и не пие, също спестява от тези ненужни разходи.
Обръщам се към младите хора, които смятат, че няма да спечелят пари, ако се трудят честно всеки ден, а залагат само на хазарта – хазартът рано или късно си отмъщава не само на залагащия, но и на неговото семейство. Не го правете! Наложете волята си и спрете навреме с тези игри!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*