Крими, Новини

Хванаха бракониери, конфискуваха автомобили и дърва

Два автомобила и 5,5 кубика дърва за огрев от бук и цер са конфискували горските при съвместна акция с жандармерията и полицията на 12 декември, когато са извършени проверки на територията на самоковското горско стопанство.
Край Шипочан бил открит автомобил, натоварен с близо 2 куб. дърва за огрев, необозначени с контролна горска марка и без превозен билет. Колата и дървесината били оставени за отговорно пазене в Горското. Вечерта пък бил задържан товарен автомобил, транспортиращ 3,5 кубика дърва без превозен билет и не маркирани. Нарушителите не представили на контролните органи документи за самоличност, дори оказали съпротива и се опитали да избягат. След кратко преследване те били задържани и оставени за 24 часа в полицейския арест.
Освен конфискацията на коли и дърва инспектиращите са съставили общо 4 акта за нарушения на Закона за горите и Закона за българските документи за самоличност.
Междувременно 23-годишният Р. Г. е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 235 от Наказателния кодекс. Срещу младежа в РУП в началото било образувано досъдебно производство, тъй като в условията на продължавано престъпление и без писмено позволително той отсякъл от държавния горски фонд в землището на Самоков 5,4 кубика иглолистна строителна дървесина от бял бор на стойност 344 лв. Материалите по случая са изпратени в Районната прокуратура с мнение за съд.

Leave a Reply